Hedda Dicanio-Bakker

Kordirigent og solistinstruktør

Hedda er utdannet operasanger fra Conservatorio di musica «Lorenzo Perosi», Italia, og har en master og postgraduate diploma i sang ved Universitetet i Stavanger, med Elizabeth Norberg-Schulz som professor. Hun har praktisk pedagogisk utdannelse ved Norges musikkhøgskole og har jobbet som sanger og sangpedagog i 10 år, både i kulturskole, på videregående skole, ved Universitetet i Oslo og som privatlærer for ca 60 elever. Hun har vært musikalsk leder for Skala Operakor siden 2011. Hun vil også holde masterklasser for solistene og foredra om sangteknikk.

Stefan Ibsen Zlatanos

Piano akkompagnement

Stefan har en master i utøvende musikk med fordypning i klassisk klaver fra Norges Musikkhøgskole (NMH) under Liv Glaser og Einar Henning Smebye. Han har utvekslet til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa.

Stefan har fulgt jazzundervisning hos Ole Henrik Gjørtzog Freddy Hoel Nilsen, noe som har bidratt til at han kan kombinere flere sjangere på en spennende og allsidig måte.

Lars Fredrik Nystad

Piano akkompagnement

Lars Fredrik har i flere år stått i fremste rekke blant Norges unge musikere. Han studerte bachelor og det prestisjefulle ‘solist-diplomstudiet’ på Norges Musikkhøgskole, og har vunnet flere priser. Ved siden av konsert- og freelance-virksomhet har han undervist elever i mange år, både privat og på ulike musikkskoler. 

Tone Våga Kummervold
Solistinstruktør, masterclass

Tone Kummervold har etablert seg som en av de ledende mezzosopraner i Norge. Hun debuterte ved Den Norske Opera og Ballett i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun gjort over 25 ulike roller i operarepertoarets klassikere, som Carmen og La Cenerentola, og senest som Ulrica i den bejublede produksjonen av Verdis Maskeballet. I 2022 høstet hun strålende kritikker for sin tolkning av La Morte i operaen Flammen ved Statsoperaen i Praha og Angela i urpremieren av The Listeners av Missy Mazzoli i Oslo.

Tone gir jevnlig konserter med landets største orkestre, og debuterte i Paris med L’orchestre philharmonique de Radio France i 2021.

Maria Nygård Molund

Orkesterdirigent

dirigent operaorkester og hovedforestilling samt foredragsholder.

Maria har en mastergrad i direksjon fra Royal Northern College of Music (RNCM) og en fra Sibeliusakademiet.
På RNCM fokuserte hun særlig mye på operarepertoaret. Hun har også en bachelorutdanning fra Norges Musikkhøgskole på utøvende tuba.

Maria dirigerer både amatør- og profesjonelle korps/orkestre i Norden, og brukes ofte som dommer i musikkonkurranser i Norge. Hun er også grunnlegger for ungdomskorpset Asker og Bærum ungdomskorps som er et tilbud for talentfull korpsungdom.


Skala Operakor

Skala ble etablert i 2011 i Oslo og er et aktivt og ambisiøst kor bestående av ca. 70 sangere. Vi er først og fremst et operakor, med et bredt repertoar som spenner fra Wagner, Verdi, Puccini, Boito og Tsjaikovskij til Poulenc og Saint-Saëns. All musikk framføres på originalspråket, og koret har som grunntanke å fremdyrke sine egne, dyktige solister til konserter og forestillinger.

Skala kommer til å danne grunnstammen for koret i avslutningsforestillingen Mefistofele. Enkelte sangere i Skala vil også melde seg som solister.

Viken Operaakademi er et samarbeidsprosjekt mellom Molund Musikk, Hedda Dicanio-Bakker, og Skala Operakor